top of page

Dentistët Albania Dental Crown. Llojet e kurorave, materialeve, përparësive dhe kostove

Kurora dentare në porcelan
Kurorat dentare në porcelan ose përbërës përfaqësojnë zgjidhje që japin rezultate të shkëlqyera estetike dhe kanë karakteristikën e mbrojtjes së dhëmbëve për funksionin e tyre të përtypjes.
Dentisti Albania Corona Dentale. Tipi di corone, materiali, vantaggi e costi

Ato bëhen në laborator dhe fiksohen me çimentim në dhëmbë natyralë, ndërsa në implantet dentare mund të fiksohen edhe me vida.

Kurorat dentare përdoren gjithashtu në implantologji , për zëvendësimin e një dhëmbi të vetëm: kurorën e vetme në implant. Implanti vepron si një rrënjë e re për kurorën (dhëmbin artificial) e cila zëvendëson dhëmbin që mungon.

Llojet e kurorave dentare, materialet e përdorura, përparësitë dhe kostot

Proteza e parë që do t'i vendoset një pacienti është ajo e përkohshme, e bërë prej plastike ose çeliku inox.

Proteza provizore

Proteza e përkohshme shërben vetëm për të mos lënë një "vrimë" shumë të dukshme në harkun dentar ndërsa prodhohet një kurorë e personalizuar.

Kur flasim për protezat e përhershme , të destinuara të zgjasin sa më gjatë të jetë e mundur, sipas mbështetjes në të cilën janë vendosur, por edhe pozicionit, kurorat bëhen prej materialeve të ndryshëm nga të cilët më të shpeshtat janë:

  • Kurora tërësisht qeramike

Kurora të tëra-qeramike Empress, Emax

Kurora të gjitha qeramike Empress, Emax prodhohen me qeramikën më të mirë. Kjo zgjidhje lejon rezultatin maksimal estetik . të prodhohen saktësisht në ngjyrën e dhëmbëve të tjerë natyralë dhe për këtë arsye të mos dallohen në hark. Për më tepër, ato nuk përfshijnë rrezikun e alergjive që ekziston në rastin e lidhjeve jo-fisnike të metaleve.

Rreziku i konsumimit, thyerjes, copëtimit

Sidoqoftë, rreziku i konsumimit, thyerjes, copëtimit, është sigurisht më i lartë dhe ekziston nevoja për të zvogëluar madhësinë e dhëmbit themelor më shumë se në propozimin e mëparshëm

Dentisti Albania. Corona in ceramica integrale
  • Kurora me rrëshirë metalike

Veshja metalike bëhet në kontakt me dhëmbin e zvogëluar. Sidoqoftë, vetëm disa zona janë të veshura me rrëshirë me ngjyrë dhëmbi. Zakonisht një zonë metali lihet e ekspozuar në zonat që i nënshtrohen konsumit të përtypjes. Një teknikë më e thjeshtë dhe më e lirë , por gjithsesi me rezultate të shkëlqyera funksionale.

ari dhe lidhjet e llojeve të ndryshme të metaleve

Lloje të ndryshme metali janë të mundshëm, më të çmuarit janë lidhjet e arit dhe arit. Kjo është, legura të çmuara që përmbajnë ar dhe metale të tjerë fisnikë si paladium, argjend, etj. Më të lirë janë çeliqet kirurgjikale, të cilat lejojnë një ulje të konsiderueshme të çmimit përfundimtar të kurorave pa ndryshuar ndjeshëm rezultatin përfundimtar estetik.

  • Të gjitha metali.

Bërë nga një aliazh metalik jo fisnik, ata e tolerojnë përtypjen shumë mirë dhe konsumohen më ngadalë sesa zgjedhjet e tjera. Ato copëtohen ose prishen shumë rrallë. Ekzistojnë edhe ato të bëra nga një aliazh me ar (metal fisnik), të cilat për përparësitë e atyre të mëparshme, shtojnë një pajtueshmëri të lartë me indet e gojës. Për më tepër, opsioni "all metal" parashikon një minimum "mbushje" të dhëmbit që duhet të kapsulohet. Disavantazhi i vetëm i vërtetë është ngjyra: ato nuk janë të bardha dhe është e pamundur t'i ngatërrosh ato me një dhëmb natyral.

Corona Metalo-Resina. Dentisti Albania
Corona in Metalo-ceramica. Union Dental Tirana
  • Kurora metalike-qeramike

Një shtresë e hollë metalike mbështjell dhëmbin, hibride të bëra për të kombinuar aspektet pozitive të 2 zgjidhjeve "puriste".

Kapsula e brendshme është bërë prej metali, ajo e jashtme është prej porcelani

Kapsula e brendshme metalike e bën protezën më rezistente se ato të porcelanit, por duke ruajtur estetikën e shkëlqyeshme të tyre, falë porcelanit të jashtëm. në raste të caktuara ato përfaqësojnë zgjidhjen e vetme të mundshme, për shembull. në urat që kanë distanca të mëdha për shkak të humbjes së dhëmbëve të shumtë .

Dentisti Albania. Corona-Zirconio
  • Kurora prej zirkonium-qeramike

Kurora prej zirkonium -qeramike (bërthama e zirkonit e mbuluar me qeramikë të imët), nga këndvështrimi estetik është kurora më e mirë.

Buzëqeshja më e përsosur me teknologjinë CAD-CAM

Falë transparencës , këto kurora duken plotësisht natyrore dhe janë zgjedhja e duhur për ata pacientë që duan një buzëqeshje perfekte . Isshtë bërë në vend duke përdorur. Teknologjia CAD-CAM Ura më të vogla mund të bëhen brenda disa ditësh.

bottom of page