top of page

Stomatologë Shqipëri, Kirurgji orale, Union dentar Tiranë

Kirurgji periodontale - Kirurgji implantare - Kirurgji estetike - Kirurgji rekonstruktive - Trajtimi i dëmtimit jatrogjenik

Dentisti Albania, Chirurgia orale, Union dental Tirana

Kirurgjia orale e njohur edhe si kirurgji odontostomatologjike

Kirurgjia Orale është një degë e stomatologjisë që merret me nxjerrjen e dhëmbëve shumë të sëmurë ose të shkatërruar që nuk mund të shpëtohen me terapi tjetër. Si pjesë e specializimit të tij ai nxjerr mbetjet e rrënjëve, heq rrënjët ose dhëmbët e mbetur. Gjithashtu i kompetencës së tij: frenectomy, alveoloplasty, heqja e majës së dhëmbëve që nuk mund të trajtohet vetëm me endodontikë , heqja e cisteve

Për qëllime implanto-protezike, dyshemeja e sinusit maksilar ngrihet duke shartuar materialin biokompatibil.

Kirurgji dentare Nxjerrja e dhëmbëve

N ota si dhe kirurgjia orale, është një disiplinë mjekësore që merret me problemet dentare për të cilat kërkohet një qasje kirurgjikale .

Këto çështje mund të përfshijnë:

Nxjerrja e dhëmbëve të ndikuar ose pjesërisht të përfshirë: në disa raste, për shkak të mungesës së hapësirës së mjaftueshme në harkun dentar, disa dhëmbë (sidomos dhëmbët e mençurisë) mbeten pjesërisht ose plotësisht të zhytur në kockë ose çamçakëz, duke rezultuar në rritje në pozicion i pasaktë

Apicectomy - kulmi rrënjë

Heqja kirurgjikale e majës rrënjësore të një dhëmbi të përfshirë në procese inflamatore me qëllim trajtimin e një dhëmbi me pulpë nekrotike kur kjo nuk mund të trajtohet vetëm me endodontikë;

heqja e sinusit nofullor;

Dentisti Albania.Estrazione dente incluso. Chirurgia orale

Stomatologë Shqipëri. Rigjenerimi i kockave. Shtimi i kockave.

Sasia e kockave e pranishme në një zonë të caktuar të gojës rritet në mënyrë që të jeni në gjendje të bëni një implant aty ku nuk ishte e mundur më parë

heqja e rrënjëve dhe mbetjeve të rrënjëve

Nxjerrja e dhëmbëve të shëndetshëm, për shembull në prani të grumbullimit të dhëmbëve për një terapi korrekte ortodontike ;

heqja e lipomave, cistave , epulideve dhe tumoreve të tjerë dhe neoformimeve të zgavrës me gojë.

Trajtimet Periodontale - Klinika Stomatologjike e Tiranës.

Ky specialitet mjekësor përfshin gjithashtu ndërhyrje implantologjike për qëllime odonto-protetike dhe trajtime periodontale të kryera përmes akseseve kirurgjikale (të tilla si kuretazh ose zbutjen e rrënjëve në të hapur).

Kirurgji Odontostomatologjike ose Orale dhe kirurgë maksilofacial.

Në fakt, kirurgjia odontostomatologjike është një degë e kirurgjisë maksilofaciale dhe ka evoluar kryesisht me metoda moderne.

Burimet e reja teknologjike dispozicion të profesionistëve të dhëmbëve sot lejojnë kirurgjinë orale për të arritur rezultate vërtet të mahnitshme.

Dentisti Albania.  Apicectomie - Apice radicolare
Dentisti Albania. Rigenerazione ossea.Aumento osseo.
bottom of page