top of page

Kurime dentare dhe terapitë në Union Dental Tirana

E gjithë diapazoni i shërbimeve dentare ofrohet brenda zyrave stomatologjike të Union Dental Tirana, nga imazhe diagnostikuese (radiografi, ortopantomografi, etj.), Deri te kirurgjia konservatore, orale, ortodonci dhe ortodonci pediatrike, deri në përgatitjen e protezave.

Brenda Unionit specialitete dentare të Tiranës si:

Diagnostike për imazhet

Radiologjia dentare panoramike dhe fokale, e cila në qendrat tona kryhet me sisteme dixhitale që kombinojnë doza të ulta rrezatimi të emetuara dhe imazhe diagnostikuese me cilësi të lartë. Qëllimi i sistemeve më të përparuara radiografike të diagnostikimit është të japin sasinë më të madhe të informacionit me sasinë më të vogël të ekspozimit ndaj rrezatimit jonizues që prodhon kjo pajisje.

Diagnostica. Dental x-ray

Implantologjia - Implantet dentare

Me këtë term nënkuptojmë teknikat kirurgjikale që shohin përdorimin e elementeve metalikë të futur në kockën mandibulare ose nofullore; me këto janë të lidhura protezat fikse ose të lëvizshme për kthimin e funksioneve normale mashtruese.

Implantologjia është dega më e fundit e kërkimit të vazhdueshëm dentar dhe tani ka arritur nivele sigurie, besueshmërie dhe parashikueshmërie suksesi me kalimin e kohës, në mënyrë që ta bëjë atë optimale për shumicën e rasteve të zëvendësimit të elementeve dentare ... lexo më shumë

Dentisti Albania. Implantologia. Impianti Dentali

Proteza dentare

Protetika merret me rivendosjen ose zëvendësimin e elementeve të humbur të dhëmbëve me kurora dhe ura fikse ose të lëvizshme. Si protezat fikse ashtu edhe ato lëvizëse sot, falë teknologjive të reja dhe përdorimit të materialeve më të fundit, mund të përfitojnë nga mbështetja e dhënë nga implantet , e rrënjëve të vërteta artificiale që zëvendësojnë plotësisht dhëmbët e humbur.

Lexo më shumë

Protesi dentaria . Union dental Tirana

Kirurgjia orale

Kirurgjia orale përfshin nxjerrjen e dhëmbëve ose rrënjëve shumë të sëmurë, ose dhëmbëve që kanë mbetur të ngulitur ose gjysmë të ngulitur në kockë, siç janë dhëmbët e mençurisë.

Përdorimi i kirurgjisë orale zhvillohet në një mënyrë transversale në degë të ndryshme të stomatologjisë , duke bërë të mundur rehabilitimet ndonjëherë komplekse të dhëmbëve. Union Dental specializohet në teknika të ndryshme kirurgjikale: Kirurgji periodontale: kujdesi për indet që mbështesin dhëmbin me forcë… lexo më shumë  

Chirurgia Orale. Union Dental Tirana

Terapia konservatore , Periodontologjia, Endodoncia, trajtimi i kariesit

Periodontologjia - Trajtimi i Piorrea

Periodontologjia studion indet e periodontit dhe patologjitë përkatëse. Prandaj merret me grupin e indeve të buta (ligamentin parodontal dhe mishit të dhëmbëve) dhe të fortë (indet e kockave çimento dhe alveolare) që rrethojnë dhëmbin dhe sigurojnë stabilitetin e tij në harkun alveolar.

Sëmundja Periodontale (Piorrea) është sëmundja që prek periodontin , që është grupi i indeve mbështetëse të dhëmbëve (ligamenti dhe kocka e gingivës periodontale): nëse nuk trajtohet në mënyrë adekuate, çon në humbjen e dhëmbëve, edhe nëse është në gjendje të përsosur, shkaku i resorbimit progresiv të kockave… lexo më shumë

Parodontologia. Cura della piorrea

Parandalimi në stomatologji

Mjekësia bën përdorim të gjerë të metodave parandaluese dhe stomatologjia , për shumë vite, e ka njohur parandalimin si pjesë integrale. Tani vëmendja i kushtohet rëndësisë së higjienës orale , për të shmangur, përmes ndërhyrjeve të synuara, si shqetësime të vogla, ashtu edhe më shumë komplikime ...

Endodoncia. Terapia konservatore - Trajtimi i kariesit

Endodoncia merret me terapinë e endodontiumit, që është hapësira brenda dhëmbit që përmban pulpën, e cila nga ana e saj përbëhet nga qeliza, enë dhe nerva. Terapia konservatore merret me mbushjen e dhëmbëve të prishur dhe të thyer për shkak të traumës për të rivendosur dhëmbin duke ruajtur sa më shumë indet dentare, identifikohet me atë specialitet dentar i cili ka si qëllim ruajtjen e indeve të dhëmbëve; në praktikë është trajtimi i kariesit. Konservatori kryhet në dhëmbë jetikë, por edhe në ato të devitalizuara… lexoni më shumë

Dentisti Albania. Endodonzia. La terapia Conservativa

Estetika e buzëqeshjes intraorale

Estetika dentare merret me përmirësimin e përgjithshëm të buzëqeshjes, një objektiv në të cilin kontribuojnë shumë elementë: dhëmbët, struktura e kockave, mishrat e dhëmbëve, buzët dhe lëkura periorale. Për të marrë një rezultat optimal, është e nevojshme ndërhyrja e profesionistëve të specializuar në trajtimin estetik .

Estetikë e buzëqeshjes ekstraorale

Mjekësia moderne është gjithnjë e më e vëmendshme ndaj konceptit të pranuar tani nga të gjithë se të jesh një person i shëndetshëm nuk do të thotë vetëm të jesh i lirë nga sëmundjet, por të jesh në një gjendje të mirëqenies së plotë fizike dhe mendore. Lexo më shumë

Dentisti Albania. Estetica del sorriso

Ortodoncia

Ortodoncia është sektori i stomatologjisë që merret me diagnozën, parandalimin dhe trajtimin e malokluzioneve, i pranishëm kur ekziston një marrëdhënie e keqe midis harkut të dhëmbëve të sipërm (maksillar) dhe të poshtëm (mandibular).

  • Ortodoncia e padukshme.

Termi ortodonci e padukshme nënkupton mundësinë e trajtimit të pacientëve me malokluzion me sisteme inovative, pajisje të padukshme që rrisin estetikën e buzëqeshjes. Sekuenca e imazheve të padukshme të terapisë ortodontike në harkun e sipërm dhe të poshtëm Invisalign ....... lexo më shumë

Dentisti Albania. Ortodonzia. Union dental Tirana
  • Ortodoncia gjuhësore.

Ortodoncia gjuhësore është teknika dentare që ju lejon të vendosni kllapat e pajisjes në pjesën e brendshme (ose gjuhësore) të dhëmbit, duke e bërë atë të padukshëm nga jashtë. E zhvilluar për të përmbushur nevojat estetike, ortodoncia gjuhësore e bën më të pranueshme nevojën për t'u përballur me trajtimin ...   Lexo më shumë

bottom of page