top of page

Implantologjia, implantet dentare, dhëmbët fiks. Çfarë është një implant dentar

Si të kryeni një operacion të implantit, implantologji të menjëhershme të ngarkimit, implantologji të drejtuar nga kompjuteri

Implantologjia dentare konsiston në zëvendësimin e një ose më shumë dhëmbëve të zhdukur me rrënjë artificiale, në shumicën e rasteve të bëra nga titan , të cilat bëhen spirancat për fiksimin e protezave dentare , të cilat më shpesh janë të fiksuara.

Si kryhet operacioni implantues

Implantologjia është një terapi më komplekse, por, në të njëjtën kohë, më e sigurta dhe më e qëndrueshme, është një teknikë e besueshme, efikase, e shpejtë dhe vazhdimisht në zhvillim kirurgjikal- protezë. Teknikat e implantologjisë janë të larmishme, disa kërkojnë kohë që të vihen plotësisht në dispozicion ndërsa të tjerat janë të menjëhershme.

Kirurgjia e implantit dentar zakonisht kryhet nën anestezi lokale. Gjatë operacionit, dentisti sharton implantin në kockën maksilare ose mandibulare, e ndjekur nga një fazë e integrimit të implantit me kockën që zgjat nga katër deri në 6 muaj. Gjatë kësaj periudhe shërimi, pacienti është i pajisur me dhëmbë të përkohshëm, (kurora ose proteza të përkohshme). Në fund të fazës së shërimit, kurorat , urat ose protezat (dhëmbët përfundimtarë) futen.

Implantologjia dentare kur kushton?

Çmimi varet nga teknikat dhe materialet e përdorura, si dhe nga lloji i punës që duhet të kryhet tek pacienti individual. Asnjë implant dentar nuk është i ngjashëm, sepse nuk ekzistojnë dy njerëz me të njëjtën konformitet kockor dhe të njëjtën nevojë.

Për këtë arsye, pra, kostoja në implantologji varet nga lloji i materialeve, nga personi në person sipas konformacionit të kockave, kështu që edhe kostoja e implantologjisë për harkun e sipërm mund të jetë shumë e ndryshme në krahasim me harkun e poshtëm, kështu që të përcaktohet një kuotë përfundimtare është e nevojshme të analizohen disa elementë që ndikojnë në çmim .

Union dental Tirana - Impianto dentale - Protesi dentaria

Implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm - implantologjia e drejtuar nga kompjuteri

Implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm është një teknikë minimale invazive, e cila ju lejon të keni fiksuar dhëmbët në të njëjtën ditë (24-48 orë). Kjo teknikë përdoret mbi të gjitha për rehabilitimin e harqeve të plota dhe ofron një alternativë të vlefshme për implantologjinë tradicionale. Implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm nuk është e dhimbshme.

Kjo teknikë mund të mos jetë e përshtatshme për të gjithë pacientët. Për këtë arsye vizita e parë në studio është thelbësore.

Falë një skanimi CT 3D të mandibulës dhe / ose maksilës, së bashku me skanimin 3D CT të një protezë dentare të ndërtuar duke simuluar protezën përfundimtare fikse - model radiologjik, dhe një programi përpunimi tre-dimensional të strukturave të radiografuara me skanimin CT, implantet futen virtualisht dentare duke shmangur të gjitha zonat e rrezikut kirurgjik, duke respektuar akset dhe prirjet optimale sipas kockave dhe të ofruara në pozicionimin e dhëmbëve të ardhshëm.

Dhëmbë të fiksuar edhe me kockë të pamjaftueshme

Në rast të mos gjetjes së kockave të mjaftueshme për të futur implantet, ekzistojnë dy zgjidhje për të marrë një protezë fikse në mënyrë të barabartë.

 • E para është të përdorësh shartimin e kockave , një zgjidhje efektive por që përfshin një rrugë më të gjatë dhe më të lodhshme për pacientin.

 • Opsioni i dytë është përdorimi i implanteve juxtaosseous , d.m.th. struktura titaniumi, të bëra me teknikën CAD CAM, të cilat në vend që të vendosen brenda kockave, janë të ankoruara në sipërfaqen e së njëjtës.

Kjo teknikë lejon që implantet të vendosen edhe në pacientë pa dhëmbë (pa dhëmbë) për shumë vite, të cilët zakonisht e kanë këtë gjendje. Për më tepër, nuk ka zgjatje për sa i përket kohës, pasi që në të njëjtën ditë me operacionin e përshkruar më sipër, protezat fikse të zhvilluara më parë janë çimentuar në këto struktura.

Implantologica compiuter guidata. Dentisti Albania
 • Pro dhe kundër të implantologjisë së ngarkimit të menjëhershëm.

Përmbledhur, përparësitë kryesore të përdorimit të implantologjisë moderne të asistuar nga kompjuteri krahasuar me implantologjinë tradicionale janë:

 • Dhëmbët e fiksuar në 24-48 orë

 • Lehtësimi i dhimbjes

 • Pa shartim kockash (operacione paraprake)

 • Mishrat nuk inçizohen dhe shkëputen

 • Pa qepje

 • Reduktimi i traumës post-operative

Disavantazhet e implantologjisë së ngarkimit të menjëhershëm konsistojnë në faktin se kjo teknikë, edhe nëse është në një përqindje shumë të ulët, nuk mund të zbatohet për të gjithë pacientët. Stomatologu do të vendosë, në marrëveshje me pacientin, pas një vizite të parë në zyrë. Duhet të kihet parasysh se nëse pacienti pi duhan , nuk kujdeset për higjienën dhe nuk kryen kontrolle periodike pas implantologjisë, ka shumë të ngjarë që problemet të shfaqen me kalimin e kohës.

Në fund të fundit, rreziqet për implantologjinë janë shumë të pakta dhe mund të përmblidhen në gjakderdhje pas operacionit, ënjtje dhe ndjesi shpimi gjilpërash të lehtë (sidomos kur jeni në afërsi të disa nervave) të cilat regresohen brenda disa ditësh. Këto rreziqe zvogëlohen shumë me operacionin e implantit të ndihmuar nga kompjuteri.

Implantet dentare, cilat janë ato, qëndrueshmëria dhe mirëmbajtja

Në implantologjinë dentare ekzistojnë qasje të ndryshme që synojnë zgjidhjen e problemeve individuale, nga mungesa e një dhëmbi te mungesa e plotë e dhëmbëve. Plus, mund të krijoni një buzëqeshje të re në vetëm një ditë. Sistemet e implanteve mbështesin zgjidhje të ndryshme kirurgjikale dhe protetike në të gjitha llojet e indikacioneve terapeutike dhe kanë një pamje dhe funksion të ngjashëm me ato të dhëmbëve natyralë. Falë implanteve fikse, pacientët mund të përtypin dhe flasin normalisht.

Çfarë është implanti dentar? - Teknikat e aplikuara dhe përbërësit e tij

Një implant dentar është një vidë e vogël titan , e përkryer biokompatibile, e krijuar për të zëvendësuar rrënjën e një dhëmbi natyral që mungon.

Implantet dentare futen në kockë duke u integruar në mënyrë të përsosur, kështu që bëhet një pikë e mirë ankorimi për dhëmbin zëvendësues. implanti mund të shërbejë si bazë për rindërtimin e llojeve të ndryshme të zëvendësimeve protetike të krijuara individualisht: kurora , ura , proteza ose ndërhyrje të kombinuara.

Komponentët e implantit dentar janë:

 • Implant dentar (vidë) i bërë nga titan që futet në kockë

 • Mbështetja e cila mund të jetë në metal ose zirkoni

 • Vida që bashkon mbështetësin në implant

 • kurora e cila mund të jetë në metal-qeramikë ose zirkoni

Dentisti Albania. Impianto Dentale. Le tecniche applicate.

Teknikat tradicionale për futjen e implanteve përfshijnë prerje dhe kullimin e mishit të dhëmbëve, por me teknikat e kirurgjisë moderne është e mundur të futni implantet pa prerje të mishit të dhëmbëve dhe qepjeve, duke zvogëluar dhimbjen në zero.

Teknika e implantimit pa dhimbje të drejtuar nga kompjuteri, falë disa programeve të dedikuar, përcakton numrin dhe llojin e implanteve që do të futen.

Falë përdorimit të një shablloni dhe përdorimit të një anestezie lokale shumë normale, implantet aplikohen pa prerë dhe hequr mishrat. Në këtë mënyrë minimizohen dhimbjet pas operacionit, mavijosjet dhe ënjtjet.

Kirurgjia për aplikimin e një implanti dentar është mjaft e shpejtë dhe e thjeshtë. Një pacient mund t’i nënshtrohet operacionit për futjen e implanteve dentare në çdo moshë, nuk ka asnjë kufizim moshe.

Zgjidhjet e ofruara nga Union Dental Clinic në Shqipëri janë të besueshme, të testuara shkencërisht dhe të shkëlqyera nga pikëpamja estetike, të cilat ofrojnë procedura të standardizuara me rezultate të shkëlqyera

Implanti dentar cilat janë rreziqet?

Rreziqet që mund të hasen në ndërhyrjen për futjen e implanteve dentare janë shumë të ulëta. Shtë e rëndësishme që të keni një ekzaminim të plotë të historisë mjekësore për të përjashtuar patologjitë që mund të rrezikojnë suksesin e implanteve siç janë diabeti i dekompensuar ose përdorimi i barnave bifosfonat.

Ka edhe kundërindikacione për të cilat nuk këshillohet t’i nënshtroheni ndonjë operacioni dentar si cirroza e mëlçisë , disa probleme serioze të zemrës dhe përdorimi i ilaçeve. Edhe ata pacientë që i nënshtrohen kimioterapisë dhe radioterapisë nuk mund të bëjnë kirurgji dentare.

Proteza dentare. Dhëmbët e rregulluar. Teknika All-on-4

Kurora ose ura individuale mund të ngjiten në dhëmbët ekzistues ose mbajtësit e implanteve . Rindërtimi "me hark të plotë", me metodën "Të gjithë-në-4" , lejon për të marrë rezultate optimale me përdorimin e vetëm 4 implanteve për të mbështetur protezën e plotë , të vendosura menjëherë. Përparësitë e kësaj qasjeje janë qëndrueshmëria, rezultate të shkëlqyera klinike, fleksibilitet dhe efikasitet protezik Metoda "All-on-4" , e kryer në kohë më të shkurtër dhe me nivele minimale të shqetësimit, ofron rezultate që mund të zgjasin gjithë jetën.

Protesi dentaria. Denti fissi. La tecnica  All-on-4

Sa zgjat një implant dentar? - Kujdesi dhe mirëmbajtja

Implantet dentare në Union Dental Clinic Tirana janë ndërtuar me zgjedhjen e parë dhe materialin më të fundit
Një implant dentar mund të zgjasë një jetë të tërë, por kjo varet nga kujdesi që do të bëjë vetë pacienti për implantet e tij dhe mirëmbajtja e rregullt e higjienës orale . Një sistem që nuk mbahet i pastër tek një duhanpirës ka një efekt negativ në kohëzgjatjen e tij .

Implanti dentar duhet të kujdeset dhe kontrollohet rregullisht, ashtu si dhëmbët natyralë. Përdorni një furçë dhëmbësh , fill dhe furçë të rekomanduar nga dentisti juaj. Këshillohet që të bëni kontrolle periodike nga dentisti të paktën një ose dy herë në vit.

Zgjidhjet e ofruara nga Klinika Dentare Union në Shqipëri janë të besueshme, të testuara shkencërisht dhe të shkëlqyera nga pikëpamja estetike, të cilat parashikojnë procedura të standardizuara me rezultate të shkëlqyera. Bazuar në nevojat e secilit pacient, stomatologu do të rekomandojë zgjedhjen e procesit më të përshtatshëm të implantologjisë .

bottom of page